Far: Berneweilers Zantos

Mor: Weilerott`s Gina

Valpene like etter fødsel

7stk friske og flotter valper ankom 13.11.2008, to dager før termin. Flink valpemor har født og gjort hele jobben selv. Godt tilrettelagt i sofaen :)
4 tisper og 3 hannhunder.

Valper 1 uke gamle

Valpene vokser opp i huslige omgivelser i valpekassen sin på kjøkkenet.

Valpene 17 dager gamle

Valpene spiser godt og legger jevnt på seg. Alle har nå åpnet øyene, og aktviteten i kassen øker. Vi har nå måttet sette på høyere vegger irundt kassen, da to av valpene allerede har funnet veien over på egenhånd. De har tatt sine første vaklende skritt, og kjemper seg nå frem om plassene rundt matmor. Vi kan såvidt begynne å se de typiske trekkene for hver av de. Noen knurrer litt, andre lager koselyder :)


Matmor trenger også litt oppmerksomhet. Foreløpig er det også plass til Pia i valpekassen.

Weilerotts Isak

Weilerotts Ingar

Weilerotts Iver

Weilerotts Ine

Weilerotts Inger Bente

Weilerotts Iren

Weilerotts Idun

Valpene 24 dager gamle

Valpene er nå passert 3 uker og blitt 24 dager gamle. De blir stødigere og raskere til beins, og de ulike personlighetene kommer nå bedre og bedre frem. Kullet er rimelig jenvt, med mye temperement. De lager lyder bare valper kan forstå. Dagene består fremdeles i sove, spise og leke. Klørne er nå klippet to ganger, og jevnlig markering av "hvem-er-hvem" gjøres for å skille de. Hørselen er på plass og de reagerer nå på lyder både fra oss og mor.
De første besøkende har fått hilse på, valpemor er stolt og viser de gjerne frem :)

Hvem er størst og sterkest her?

Hilde klipper klør

Kurt noterer dato, vekt og kloklipping på hver enkeltes valpeskjema.

Iver og Idun

Forvert Marit og familien på besøk i dag. Her er det Ingar som har fått damebesøk! :)

Valpene 6 uker gamle

Nå har valpene begynt å bli store! De har fått flyttet ut i valpebingen, og leker seg der med trefliser, kjetting og matskåler. Matrennen er satt ut slik at alle får plass ved matfatet samtidig. De blir foret 3-4 ganger pr. dag, de spiser både oppbløtet tørrfor og vom.  Matmor Kelly har begynt opplæringen i adferd for fullt, og korrigerer de om de gjør noe hun ikke liker. Kullet er jevnt over livlig, høy hale og godt med temperament!

*gjesp*

Her er det god plass både til mor og valper til å boltre seg på.

Det går med mye mat med så mange munner å mette :)

Kelly må ut av bingen når valpene skal ha mat. Her er det foreløpig god plass til alle!

Bilde og vekt på valpene, 6 uker gamle

Vi har hatt veiedag, og valpene legger nå kjapt på seg for hver uke som går. Det er ikke lengre plass i vekten for størstegutten, og neste veiing må nok foregå på badevekt :)

Valpene fikk også nå ormekur Banminth, samt ny kloklipp.

Det er IKKE enkelt å flotte bilder av de små, det fins ikke ro i kroppen til slikt..

Weilerotts Isak, 4000g
Lagt på seg 1020g siste uken.

Weilerotts Ingar, 5500g
Lagt på seg 1800g siste uken.

Weilerotts Iver, 4100g
Lagt på seg 1200g siste uken.

Weilerotts Ine, 4000g
Lagt på seg 1100g siste uken.

Weilerotts Inger Bente, 4100g
Lagt på seg 1200g siste uken.

Weilerotts Iren, 4400g
Lagt på seg 1300g siste uken.

Weilerotts Idun, 4400g
Lagt på seg 1300g siste uken.

Valpene 7 uker gamle

Valpene er nå snart leveringsklare, og de som allerede er "bortlovet" gleder seg nok på nye hjem med full oppemrksomhet fra nye eiere. Det er kommet masser med snø siden nyttårsaften, og det å base fritt ute i snøen var kjempegøy! De brøyter seg frem som små bulldozere, og dukker opp igjen fullstendig dekt av snø. :) Ingen hindringer er for store..
Vi har har nå tatt valpetesten på de, med meget flotte resultat. Ta kontakt for resultatene på den enkelte valpen. Kullet er jevnt livlige, nysgjerrige og klar for utfordringer! Leken er nå mere intens, og de tester hverandre i kampen om griseøret. (godbit de fleste hunder elsker)

Parvo-vaksinen hos veterinær er tatt, ny skal taes ved ca. 12 ukers alder. Valpene er nå også registrerte i NKK (Norsk Kennelklubb), og regnr. vil komme til oss i nærmeste fremtid.  

Matmor Kelly er kjempeflink med de, og ser heller ikke ut til å ha gått lei enda. De dier flere ganger om dagen samt de 4 måltidene de får av fast føde. Er det rart valpene vokser seg runde om magen? :) De bor ute i valpebingen, men har luke i veggen og går ut og inn som de selv vil. Valpene bærer ikke preg av savn verken til mor eller søsken ved adskillelse.

De voksne hundene har etterlatt noen hjortebein som valpene hev seg over med en gang. De spiste på og dro på disse store knoklene!

Her har ene tispa dratt utover en jekkestropp under valpetesten. De ble plassert i ukjent, halvmørkt rom og satt fri for selv å utforske. Denne atferden er kjempebra av en så ung valp! :)

Griseøre for første gang

Helsesjekk og vaksinering

Ører og øyne sjekkes..

..tannstillingen..

..og et lite stikk i nakken!

Ut på tur, aldri sur <3

På vei fra bilen og til valpebindeg igjen, tok vi likeså en hilserunde på nabodamen :)

Full fart tilbake i "hiet"

Weilerotts Iren har flyttet hjemmefra

Iren er nå på vei til sin nye familie, 3,5time nord for Sunndalsøra. Her vil hun få godt selskap i 3 stk Akitaer, 2 stk Rottweilere og en Shæfer. Vi ønsker alle sammen masse lykke til, og er ikke i tvil om at hos dem vil hun få det helt topp!

Weilerotts Ine har flyttet hjemmefra

Ine har i dag starten på sin første reise hjemmefra. Hun skal hele veien til Bodø i nord!

Weilerotts Idun har flyttet hjemmefra

Idun har også blitt hentet i dag. Hun skal bo i Rindal. Dette er ikke så veldig langt unna oss og vi håper å kunne få henne med på litt treninger etterhvert. Tipper hun blir god til å sitte på med scooter og 4hjuling!

Weilerotts Inger Bente har flyttet hjemmefra

IBE reiste også i dag, men heldivis ikke lengre enn til Oppdal. IBE blir mest sannsynlig en av de sårt trengende redningshundene vi har i landet, henne vil vi ofte møte på treningene i NRH. Aina og Eskild, masse lykke til, vi gleder oss til å følge dere og litjpia vår!

De 3 guttene som er igjen

Ingar, Isak og Iver bor fremdeles på Sunndalsøra. Nå er de blitt såpass store at de er ute i hundegårdene mesteparten av tiden. Der har de luke i veggen så de går ut og inn som de selv ønsker. Vekten øker likeså som matinntaket, iveren og lekelysten! De har satt inn alle gir, og er høyt og lavt så fort sjansen byr seg.. 
Vi trener på rensligheten innendørs,kloklipp, håndtering og det å kunne gi ifra seg griseørene. Går kjempefint!

Valpene er også sporadisk litt på lengre besøk i andre familier, for sosialiseringsbiten og tissetreningens skyld.

Weilerotts Iver har nå flyttet hjemmefra!

Iver har flyttet til Skjåk! Her vil han få det godt, og være hele familiens store kjeledegge. Han skal bo ikke langt fra Weilerotts Iren, så de vil vel treffes igjen.

Snø er gøy!!

Her leker de "sisten" med Shira. rundt og rundt, frem og tilbake. Klok av skade lot de Shira få beholde ballen, jakten var nok det kjekkeste!

Valpene er nå blitt 5mnd

Tiden flyr, og valpene er nå blitt 5 måneder gamle!
De er aktive som få, kjempenysgjerrige og begynner virkelig å vise frem personlighetene sine :) Vi har trent på søk etter figuranter i skogen og bygg flere ganger, og fremskrittene lar ikke vente på seg. Legger inn et par bilder fra siste tiden!

Weilerotts Isak har nå flyttet hjemmefra!

Nå er Isak kommet til sitt nye hjem på Sunnmøre. Alexander og Ingvild vil få nok å holde fingrene i fremover, og vi ønsker de en masse lykke til! Hyggelig at de tok helgen her hos oss under utstillingen!

Utstilling på Sunndalsøra, 26.april 09

Den årlige utstillingen på Sunndalsøra er over, og i strålende vær og flott oppmøte fikk Weilerotts virkelig uttelling på utstilte valper. Weilerotts Idun fikk BIR og BIG og tok tilslutt storeslem BIS i konkurranse med 180 andre valper!! Kjempeflott, vi gleder oss til Oppdal..

Utenom Idun, stilte også Iren og IBE, samt Ingar og Isak. En erfaring rikere både for hunder og eiere! Dere er flinke :)

Her er 4 av valpekjøperne samlet like før utstillingen skulle ta til. Vi takker for ei kjempeflott helg, koslig at så mange kom på grilling! Isak ble med sine nye eiere hjem etter utstillingen, og første rapport sa at alt sto bare bra til med de alle.

Weilerotts Ingar har nå flyttet hjemmefra!

Sistemann ut av redet Ingar, har nå fått sine eiere! Han skal bo med familien sin og to barn på Aure. De beste ønsker for tiden som kommer, og med ønske om god kontakt slik at vi får følge med "gogutten" vår :) Sees allerede på Oppdal utstillingen!

Diverse om valpene

Valpene fra I-kullet gjør det kjempebra på utstillingssiden for tiden, samt at flere av de har prøvd seg både på blod-spor og vanlig spor-trening. Vi har fått BIS valp, BIR valp og div. flere 1-4plasser.
Flere av valpekjøperne har deltatt på valpekurs rundt om i landet, med gode tilbakemeldinger til oss som oppdrettere.

Desverre har vi også en trist opplevelse, da sistemann ut av redet Ingar, har pådrett seg et brudd i venstre albue som liten. Ingar er kommet hjem igjen til oss, og vi avventer div. tilbakemeldinger fra veterinærer om hva vi skal gjøre videre. En operasjon står med 50/50 prosent sjanse for å bli velykket, siden bruddet mest sannsynlig har skjedd som liten valp og ikke blitt oppdaget før han har vokst seg til i størrelse og tyngde. Dette er trist da gutten er helt eksemplarisk både av utseende og gemytt, men her må en tenke på Ingars beste og fremtiden.
Heldigvis er det lys i tunellen for familien på Aure, da de venter på leveringsklar tispe fra kullet som akkurat er født her hos oss! :)