Mor

Weilerott's Oddlaug

Far

Knertebo's Tomboys Turbin

Valpefødsel 8 Juli

Da endelig etter en del ventetid, kom det endelig valper her i hus. De ble født den 8 Juli. 

Det kom totalt 10 valper der 3 var dødfødt, 3 av 7 som levde var også litt liten av størrelse. Den ene av de små døde dagen etter, og den andre dagen etter der igjen. Den siste lille klarte å kjempe til hun ble en uke gammel, men måtte dessverre gi opp kampen. Så igjen står det fire friske og sunne valper.  Hvorfor det ble som det ble kan vi ikke sikkert vite. 

Igjen står de Fire Musketerer ;)

De vokser seg til :)

De fire søte små, vokser seg til. En ting er sikkert, matvett har den gjengen her :) Småe tjukke valper vokser seg enda tjukkere. 

Valpene blir sosialisert med barna i hus, Nathaler og Eirild. Og med de som vil hilse på. 

Valpene 5 uker gamle

De vokser og de vokser seg til. Nå har Hanne, Annette og lille Andrine kommet i hus. Og hjelper til med sosialiseringen. Trine som er fôrvært på Olea har også kommet, hun har ferie og kommer da til og være her en god stund ;) Sikkert til de er leveringsklare og Olea da klar for hjemreise.

De har også fått bevegd seg ut på grus og plen. Full utforskning fra alle, i vær sin fart. Så nå er det noen turer ut om dagene. Fått egen liten binge rett utenom døren, som gjør at mor (Olea) får litt fri. Og sånn at det blir enklere og rengjøre inne i bingen på rommet, uten at de søte små piraja valpene henger i alt. 

På turen ut fikk de også sosialisere seg med lille Andrine, der vi passet på at alt gikk greit for seg. Valpene fikk også hilse på Tante Kari (tispen til Kurt) for første gang. Lurer på om KariKari var den som syntes det var mest stas, men valpene var nå like ivrig til slutt :)

Kloklipping går for tiden også greit, de klippes en gang i uken. Slik at de skal bli vant til håndtering, ved og ligge på rygg, og at vi er borti fotene deres titt og ofte.

Valpene 6 uker gamle, nå med navn. Nederst til venste Rød tispe (Qtips) midten nederst Gul tispe (Qpiraja) ute til høyre kant Svart hannhund (Qrt Kork) øverst i bakgrunnen Blå hannhund (Qveks Kåre). Tok litt tid og finne navn på denne gjengen, da bokstaven Q ikke er den enkleste.

Valpene 7 uker gamle

Da er valpene 7 uker gamle i dag den 26/8-16.

Dagen for testing av valper er her, den ble tatt hjemme hos Siri Bersås med familie. Slik at de var på ny og ukjent plass da den ble tatt. De fikk også i dag sin første kjøretur i bil, må si det var overraskende lite lyd i fra de. Litt sutring når bilen stod i ro, men så fort den var i bevegelse så var de i ro.

Denne testen viste litt va som er i valpene nå, og gir en lettere pekepinne på hva som bor i de.

Foreløpig er det en tispe som er solgt, så tre muligens bare to er leveringsklare fra neste fredag den 2. september. Selveste Kurt er i tenkeboksen på om han skal beholde eller ikke, dette avklares vel ganske fort. Så ganske snart kommer det en finn annonse på disse små nurkene. Som selges til meget aktive hjem, da disse ikke kommer til og ligge så veldig mye på den late siden ;)  Disse bør helst aktiviseres i form av noen bruksgrener, Norske Redningshunder, IPO, spor og lydighet. Da det ligger mye motor i både mor og far.

Gøy i utebingen