Mor: Weilerotts Gina (Kelly)

Weilerotts Gina født: 19.07.2005, regnr: 18210/05

Tispa er en hund fra eget oppdrett, Weilerotts Gina, som kalles Kelly i det daglige. Hun går som familiehund og turkompis i Kristiansund, ca. 1times kjøring herifra. Kelly er ei trygg og mental stabil dame, samt et flott eksteriør. Det gjelder bare å trykke på de rette knappene, så kommer også driftene frem..
Kally er vant til barn, behagelig og rolig innendørs.
FA testen er selvfølgelig bestått, og hun er fri for AD/HD. Dette blir Kelly`s 3 kull her hos oss, hun har tidligere gitt oss 2 store og friske kull. Hun ordner opp alt selv, fra fødsel til oppdragelsen av valpene.

Kelly apporterer og bader!

Oscarberg Xplorer (Anton)

Oscarberg Xplorer født: 29.12.2004, regnr: 17467/05

For dere som har fulgt med oss en liten stund nå, er ikke teksten her ny. Vi parret med Anton også i vinter, men tispa gikk desverre tom.. Vi starter med ny frisk, etter å ha fått bekreftet sædkvalitet og med en allerede meritter tispe.


Her har vi en hannhund med stor H!
Ikke bare er han flott å se på, men jammen gjør han ikke en god jobb også.
Anton som han kalles i det daglige, tjenestegjør med sin eier Kjell i Bodø politidistrikt, som

NORGES ENESTE GODKJENTE ROTTWEILER I POLITIET!

Veien har vært lang for ekvipasjen, men med tid og trening er han nå blitt en stabil tjenestehund! Anton har en særdeles god test fra politiet som egnet tjenestehund.
Han har i flere år vært godkjent patruljehund, og godkjente lavine nå i vinter. (Hilde var med politiet på deres kurs i Tromsø som observatør)
I tillegg til dette har han CK, Cert og BIR bak seg i utstillingsringen.

Patruljehund vil si at hund sammen med eier utfører ulike oppgaver i tjenesten som politiet har.
F.eks:
- Forebyggende ordenstjeneste og patruljering
- Søk etter kriminelle personer
- Søk etter gjenstander og spor på ulike åsted.
- Pågripelse av kriminelle personer
- Forsvar av hundefører og kollegaer
- Vakthold og sikring
- Søk etter savnede personer (redningstjeneste).

En lavinehund utdannes til å ved hjelp av luktesans og førers dirigeringer ta seg kjapt frem i et snøskred, søke av store områder på kort tid og lokalisere evt. savnede som ligger nedgravd. Her skal det markeres, og gi tydelige tegn til eier om at "her er det noen".

Anton er også selvfølgelig fra for HD og AD, og med sunne friske linjer bakover også.


Les litt om Antons hverdag her:
http://www.norsk-politihundelag.no/index.php?option=com_content&view=article&id=99:jimmy-hoffa-pa-sykkeltur&catid=50:fravirkeligheten&Itemid=78

Anton ombord i SeaKing, på vei til leteaksjon.
Munnkurv er en sikkerthet for personalet ombord, om det skulle oppstå en nødsituasjon og er obligatorisk rutine ombord i helikoptre.

10.juli, dag 10 av løpetiden

I dag kom vår kjære Kelly hjem til oss, en dag med akklimatisering med de andre hundene før Anton kommer kan være greit. Stakkars Fritjof, som nå har 2 løpske tisper i hus. Kelly er den samme gamle, trivelig, glad og lykkelig som få. Vi slapp henne også sammen med datteren KariKari i dag for første gang siden de skiltes under valpetida, og det gikk over all forventning. De målte hverandre litt som tisper naturlig vil gjøre, men det hele endte etterhvert i leik. En fryd for øyet!

De siste dagene har inneholdt en hel del stress. Ikke nok med at Kelly fikk løpetid en mnd. tidligere enn anntatt, måtte vi også hive oss rundt og organisere møte med Anton. Nok en gang, takk til Kjell og kona i Bodø, som så hjertlig hjelper til med organiseringen. Det har seg nå slik at Kjell der oppe må jobbe, men kona setter seg på flyet tirsdagsmorgen, og lander i trondheim. Dit reiser da jeg, Hilde, og plukker opp Anton. Låner med meg han hjem, og leverer han i trondheim igjen på fredagsmorgen. Ikke alle hunder har en jobb å gå til, men det har Anton og det er da begrenset med frier-ferie man får permisjon til i løpet av et år.
Vi prøver å unngå å fly med disse løpske tispene. Ingenting er vel bevist, og ei heller fins det en regel uten unntak, men at fly kan stresse dyra våre og skiple både løpetid og evt. gode parringer har vi sett før.
Nå unngår vi altså dette, takket være velvillighet og god hjelp fra nord! :) -Så får vi satse på at dagen klaffer, og at Kelly lar seg parre!

Vi er spente nå, både på parringen selvsagt, og om Anton greier å tilpasse seg sitt nye hjem noen dager. Vi har da en hannhund med stor H her, og trenger kanskje ikke pille han på nesen mere enn absolutt nødvendig.
Gleder meg likevel masse til å ha han her, og disponere begge hundene ettersom det passer både dem og oss. Vi slipper aldri hundene sammen i ukontrollerte former. En parring kan ta hardt på både for tispe og hannhunden, og det siste vi ønsker er skader og dårlige opplevelser. Vi lar de møtes i bånd, og ser an interessen. Er den laber, får de et nytt forsøk etter noen timer. Sitter de med en gang er jo saken grei, og vi lar de da få en dags pause før vi prøver til igjen. Noen tisper tar seg bare en gang, mens andre tisper står, og står, og står.. Det viktigste er at parringen klaffer med eggeløsningen, det kan jo være vanskelig nok å finne ut av det. Blodprøve kan taes av tispen, men slik som vi bor må prøvene sendes inn til østligere deler av landet, og man får gjerne ikke svar før 2-3 dager etter. Da kan det også være for sent! Nei, vi lar naturen styre, de parrer seg når tiden er inne! :)

Oppdateringer følger, etterhver som Anton kommer i hus.

Natt til 13.juli..

Gjesp!! Dagen i dag har vært lang.. Det ble nemlig sent i går!

Ja, turen til Tr.heim gikk som forventet, og Anton landet trygt på Værnes etter planlagt tid, kl. 23:00. Kurt var da på vei hjem med ny motorsykkel, og Hilde tok fatt på de lange milene hjem igjen. Først satt vi av Antons andre eier Liv med sønnen på 4 år like utenfor trondheim, og igjen, takk til de for at de kunne kumme sørover med Anton på kort varsel.. !

Anton akklimatiserte seg raskt og tok bilturen med femmed fører pent, han har også oppført seg helt eksemplarisk. Vi bestemte oss for å sjekke interessen med en gang vi kom hjem i går, og jammen meg var ikke det vellykket! Anton var fra seg av begeistrelse bare av luktene i bakhagen, og fra han ble introdusert med Kelly gikk det ca. 5 sekunder før han satte i gang. Lite romantikk i lufta, men ingen tvil om hva som skulle skje, og vi gratulerer oss selv med første vellykkede parring! De hang sammen i 19 minutter, noe som også er en god bekreftelse å ha for månedene som kommer..
Muligens får de nå en dags pause, før vi igjen introduserer de og håper på minst en vellykket parring til før han må reise. Anton skal nemlig på spesialoppdreag på fredags-kveld, og MÅ hjem i rett tid.. :)

Vi skal få tatt noen bilder og legge inn etterhvert, slik at dere som leser også får blitt litt kjent med dyras utseende.


Natt til 14.juli og natt til 15.juli

Ja, hva kan man si!
Parringene kommer på løpende bånd, og vi har nå hatt 3 vellykkede parringer. Anton er rett på sak, og de henger sammen godt over 20 minutter. Vi har parret nå disse sene kveldene, slik at paret har 24 timers pause mellom hver gang. Spermiene til en hund sies teoretisk å være funksjonelle i 48 timer, så her bør vi være godt dekket. Vi ser iallefall at vi traff perfekt med dagene :)

Det er nå natt til fredag, og i morgen skal jeg, Hilde, kjøre Anton til Værnes igjen. På veien skal vi plukke opp matmor Liv og sønnen også, slik at de alle kommer seg trygt hjem igjen til Bodø. I morgen reiser altså Anton, men vi skal forsøke en siste parring før vi kjører.

Nå venter vi ca. 30 dager før vi tar en ultralyd av Kelly. Forhåpentligvis kan veterinæren da telle 5-6 valper i magen, og det sier oss av erfaring at da kommer det rundt 8 stk. Vi krysser fingrer, tær og alt som krysses kan, for at dagene her hos oss gir resultater rundt den 14. september. Vi teller 63 dager fra første parring, som da er gjennomsnitts drektighet på en tispe.

Legger inn noen bilder tatt av Anton i kveld, så er det bare å vente i spenning, og ta gjerne kontakt om det er noe dere lurer på undervegs..

Vi har allerede flere interessenter for (forhåpentligvis) kommende kull!

 

 

Vi venter på at Kelly skal komme..

Kelly har vært her!

Og uten mat og drikke, duger helten ikke!

10.august, bekreftet drektighet!

Vi kan da med stor glede meddele at tispen er drektig, dette bekreftet ved ultralyd i dag. Vi skal også for første gang ta røntgen av tispa lengre ut i svangerskapet, rundt dag 45, hvor de med sikkerhet kan telle antall valper i livmoren. Pr. UL i dag kunne de se minst fem, og erfaringen tilsier at dette kan plusses på med minst to-tre stykker til. Da er det for oss bare å håpe at svangerskapet vil løpe videre som normalt, og at Kelly nedkommer med mange sunne og flotte valper rundt 11.september. Vi har da talt 63 dager fra første parring, men hvem vet, hun kan jo også ha blitt drektig på den siste, og vi forventer da valper noen dager etter.
Kelly har også vist oss ved de to tidligere valpekullene hun har hatt, at hun faktisk har nedkommet med valpene en dag eller to før forventet tid, så vi får bare holde oss klare den siste uken.

Det strømmer igjen på med mails og telefoner fra forventningsfulle og nysgjerrige evt. kommende valpekjøpere, og vi vil nå i løpet av noen dager lage en salgsannonse. Prisen på valpene blir som forrige kull, 15.000,- NOK, og de leveres selvsagt med stamtavle, kontrakt fra NKK, ormekurer, kloklipp, valpepakke, valpeperm etc.

Gled dere med oss! :)

Vi venter på røntgen

Røntgentime er bestilt, og vil foretaes på tispa 29. august kl.10.
Drektigheten er jo allerede bekreftet, men det kan være greit å vite nøyaktig hvor mange som befinner seg der inne, slik at vi vet når fødselen er over, eller ikke.

Vi har pr. dags dato 3 reserverte valper, kjønn ikke helt avgjort enda.
For de som ønsker å se hvordan stamtavlen til valpene vil se ut, kan dere sende på meg en mail så sender jeg den til dere.

Legger ved et bilde her som viser hvordan et røntgenbilde vil fortone seg hos en drektig tispe. Klarer dere telle anntallet?
Skal se om vi får fatt i noen av bildene som vil bli tatt av Kelly også.

Kelly er nå 50 dager på vei med valpene

Ja, dagene flyr avgårde, og Kelly vokser og vokser.
Vi var på røntgen med hun i går, men Kelly hadde ingen planer om å fortelle oss hemmeligheten sin, nemlig om hvor mange hun bærer på.. Hun var så urolig at det lyktes ikke å få tatt ordentlige bilder av henne, og man kan heller ikke gi beroligende til en drektig tispe.
Vel, vi får vente noen dager til :)

Kelly var parret 12., 13., 14. og 15. Juli, og regner vi ut ifra at hun tok seg allerede fra første dag, er vi på dag 49 i dag. (hun var parret natt til den 12.)

En gjennomsnitts drektighet er på 63 dager, og vil da ha dato for nedkomst den 13. September! Gammel overtro sier også at de valper rundt fullmåne, og fullmåne er det den 12. denne måneden. Dette kommer nok også an på hvor mange hun evt. bærer på, men vi gjør oss klare til fødsel allerede helgen før. (9-11. sept.)

Kelly 45 dager på vei

Kelly 49 dager på vei

12. SEPTEMBER, VALPENE FØDES!

Ja, som teksten over sier, nå er valpingen godt i gang! :) 

Kelly viste tydelige tegn i går kveld om at noe var igang, likevel forberedte jeg meg på en lang våkennatt uten at noe skjedde. Vi kosa oss i sofaen på valperommet, og Kelly ble bare mere og mere urolig. Kl. 04 ville hun ut på luftetur, og like etter at vi kom inn begynte pressingen. Første valp ble født 05:56, og vi er nå kommet opp i 6 nydelige, store og sterke valper. De har alle tatt puppen med en gang, og Kelly er som tidligere, superflink!! Hun peser selvsagt litt, dette tar nok på, men hun steller fint med valpene, og tar gjerne imot en slurk fra vannskålen innimellom øktene. 

En kjapp oppdatering dette, kommer tilbake med mere når vi er ferdige! Kjønnene holder vi også hemmelige inntil da, men her er både rosa og blått! :) 

Valpene 3 dager gamle

Ja, da kommer de netterlengtede oppdateringen!
Her er desverre mye å gjøre om dagen, så oppdateringene her har latt vente på seg. Hilde jobber 12-timers dager med ombygging på jobb, og vi skifter på å ha våkennetter sammen med Kally og valpene for å passe godt på de alle sammen!

Vi fikk da i alt 9 nydelige, store og sterke valper!
5 av de er tisper, og 4 av de er hanner. Vi er nå også godt i gang med å sette stamtavlenavn på de, og dette vil også komme fortløpende sammen med fødselsvekten, og hvor mye de legger på seg dag for dag. De ser alle ut til å stortrives i kassen, og mor Kelly, er som vanlig superflink med alt hun foretar seg! Fødselen gikk smertefritt, og absolutt så bra som vi bare kunne håpe på.
Det har nå likevel vist seg at den ene tispa er litt "svakere" enn de andre i flokken. Hun var den siste som kom ut, og kan da selvfølgelig ha hatt en litt mere strabasiøs ferd ut av mors mage enn de andre. Hun kom også en del timer etter førstemann, og i en valpekasse med 9 stk krever det sitt å komme seg til matfatet. Vi gir henne nå litt ekstra næring i form av morsmelkerstatning, samt at vi passer på at hun kommer seg til puppen med jevne mellomrom. Krysser fingre og tær for at hun greier seg, vi steller iallefall meget pent med henne! :)

Nå er de jo så små, at gode bilder er vanskelige å ta. Men, følgene kommer noen bilder fra fødselen og like etterpå, så legger vi inn nyere bilder etterhvert!

Kelly bare timer før valpene kom.

Første valpen er kommet! En liten tispe..

Her er de fleste valpene på plass ved puppene!

Mmmmm :)

Valpene 3 uker gamle!

Tiden går, og Weilerotts består! Ja, tiden flyr dere, og det er nå stort behov for oppdateringer her fra oss. Flere av dere etterspør både bilder og svar på mailer, og jeg gjør så godt jeg kan! :)
Siden av av tispene fikk en litt "treg" start, har det krevd enormt mye av oss her hjemme, og det er jo ikke bare valpene som må stelles og mates.
Den gode nyheten er at lille tispa greier seg helt fint, og etter energinivået å dømme kan hun vise seg å bli vel så sterk og frempå som sine søsken.
Vi teller og teller valper, og innimellom er det en som greier å stikke seg vekk i mengden, som resulterer i nok en telling. Dagene går også i kloklipp, kosing og lufteturer av Kelly. Kattene må vi til stadig vekk jage vekk fra døren inn til valperommet, de har lyst inn, men vi tror ikke Kelly hadde latt de slippe ut igjen.. Vi bygger fremdeles på hus, jobber og trener aktivt i Norske redningshuner, så om noen har noen timer til overs, takker vi for de! :)

Nok om oss, over på valpene igjen. Valpene er nå blitt 3 uker gamle i dag. De første skuelystne valpekjøperne har vært på besøk nå i kveld, og i helga hadde vi besøk av tidligere valpekjøper med tispe på 11 måneder, og nok et par som skal ha valp fra dette kullet. Valpene vokser seg flotte og fine, og alle ser ut til å få nok både mat og søvn. Alle har nå vidåpne øyne, og de fleste ørene har falt helt på plass, noe som tilsier at d eogså straks hører maksimalt. De reagerer iallefall nå på oss både når vi kommer inn i rommet, og bare vi snakker til dem. Er du uheldig å få en finger i nærheten av en mun, suger de seg fast, og jammen lager de vakum!!

Siden vi nå har 9 valper i kasen, har de i dag fått første måltid med tilleggsfòr. Det er viktig at de under hele oppveksten har nok av næring tilgjengelig, og jo større kull jo mindre morsmelk blir det på hver av de. I kveln var det oppbløtt Royal Canin som sto på menyen, i morgen blir det Norwegian Polar. Dette er samme foret vi bruker på alle våre voksne også, dog valpene selvfølgelig får valpe-versjonen. Nå er det på tide for oss at vi registrerer de i NKK og bestiller valpepakker som alle dere nye eierne skal få med dere når valpen skal hjem til dere. Gruer oss allerede til de dagene kommer, men slik er det jo å drive med dette..
Aktivitetsnivået på de begynner nå å ta nye høyder, og de stabber seg fint og stadig raskere frem. Vi har i dag forhøyet bingen, for de siste nettene har valpene nå kommet seg ut av kassen på egenhånd. Det er tispene som har vært desidert kjappest i avtrekkeren hittil, men guttene kommer nok etter de også nå!

Kanskje er dere nyskjerrige på navnene vi har gitt de også, her kommer de:

Weilerotts Mona Christin
Weilerotts Marianne
Weilerotts Maiken
Weilerotts Margit
Weilerotts Marit
Weilerotts Martin
Weilerotts Mullah
Weilerotts Marius
Weilerotts Marve

Dette er navnene de vil være registrert med i NKK og som står på stamtavlen, men hva dere kaller de i det daglige, kan vi selvfølgelig ikke avgjøre. Vi har alltid hatt slike spesielle navn på kullene våre, og valpene er lette å spore tilbake til oss her. Mange har likevel opp igjennom årene valgt å beholde stamtavlenavnene, og det synes vi er kjempestas!

Legger ut noen bilder fra kveldens aktiviteter, det første måltidet er alltid gøy å overvære! Fikk ikke veid d enå i kveld, men tipper at vekten er på rundt 900g-1kg på de største, og fra 700-800 gram på de minste.

Denne gutten er allerede godt hundevant i tidlig alder, og koser seg her med en Weilerotts-valp!

Første måltid inntaes, og det med stor entusiasme!

-og kattene passer på å være i umiddelbarhet nærhet, bare for å terge mor Kelly..

Valpene 7 uker gamle

Leveringsklare valper nermer seg med stormskritt, og her på Weilerotts er dagene travlere enn noen gang. Valpene er inne i stuen nå to og to for sosialiseringens del og deltakelse i vanlige hussysler og lyder en familie har.
Vi har vært hos veterinæren på valpesjekk, valpene har fått ormekur, kloklipp flere ganger og vaksine slik som de alle skal ha. De er forhåndsregistrerte i NKK, og forsikring er betalt.

Vi har utført valpetest av de, og jobber i skrivende stund med å finne rette valpen for de rette eierne.. Spennende!!

Det mest spennende med denne testen også for denne gang er at vi har fått tilgang på politiskolens valpetest, og har fulgt denne til punkt og prikke. Momenter som sosial tiltrekning, tillit, avhengighet, underdanighet, sosial dominans, velvillighet til å arbeide med et menneske, følsomhet for smerte og lyd, samt graden/evnen til å forfølge, gripe, tilkjempe og avreagere testes.

Det man skal huske oppi hele dette, er at om resultatene av en slik test ikke klinger perfekt i en ny eiers ører, så er denne testen beregnet på politi -og tjenestehunder, og samsvarer ikke nødvendigvis med de momenter en regner som best i forhold til en familiehund. Vi får likevel sett litt på hva vi mener de innehar av arv allerede nå, også blir det opp til nye eiere å forme dette slik de ønsker det.
Vi er godt fornøyd med testen på 7 av 9 valper, og vil ta en gjennomgang til i morgen på de to siste. Dette for å avdekke om de kanskje ikke "hadde dagen i dag", var trøtte ol.

Veterinærsjekken i dag gikk også som forventet. Også der e 7 av 9 valper registrert med 0 anmerkninger, mens de to siste har anmerkniger vi visste om.
Marve har operert vekk en vev-kul midt oppe på hodet, og har derav sting etter inngrepet. Han bærer tvert imot preg av dette, og var vel an av testenes ivringste valp i dag. Vevsprøven er innsendt, og vi forventer svar på den de første dagene.. Også har vi lille Mona Christin da, som begynte reisen i denne verden som liten og svak. Hun er fremdeles noe mindre enn de andre, men tar også igjen dette på lik linje med Marve, som en av testens "vinnere" i dag.
Vi har nå fått bekreftet hvorfor hun er lita og var svak i begynnelsen, og hun er født med delvis åpen gane. (ganespalte som på mennesker). Hun fikk da ikke vakum på morens pupp, og fikk i seg mindre mat enn de andre i startfasen. Hun er kanonsterk i dag, og vi venter også her på tilbakemeldinger om hva vi kan gjøre for henne. Muligens kan dette opereres og tettes igjen slik at hun blir som alle andre, muligens vil ikke resultatet bli helt optimalt men hun kan leve stort sett som andre, det siste alternativet ønsker vi ikke å snakke om, men det er desverre avlivning. Vi vet ikke helt hvordan vi skal gjøre dette enda, men en ting er sikkert, og det er at hun blir værende her hos oss en god stund til, om ikke noen ønsker særskilt å forbarme seg over hjerteknuseren vår :)

Legger da som lovet inn bilder av hver av valpene, også skriver jeg en samlemail til alle valpekjøperne om noen praktiske ting i forhold til henting av valp og tiden som kommer.

Nå er det bare en liten uke igjen, dere!!

Weilerotts Marit

Weilerotts Mullah

Weilerotts Martin

Weilerotts Marianne

Weilerotts Maiken

Weilerotts Marius

Weilerotts Margit

Weilerotts Mona Christin

Weilerotts Marve
-tøffing med 12 sting i panna-

Jula 2011

Her på Weilerotts går dagene som vanlig i et.
De fleste valpene har nå flyttet ti lsine nye hjem, og det gledelige denen gangen er at de fleste er i nærområdet (en time eller to), slik at vi allerede har fått hilset på de igjen etter at de flyttet. TIlbakemeldingene er positive, dog har noen hatt lit oppstartsvansker. En valp er ofte mere krevende enn man tror, men vi følger opp med hjelp og støtte, og garanterer at den første tidens arbeid, får man igjen for ved voksen alder. Om man gjør som vi sier, så.. Hehe :)

Valpene vi har igjen i huset er Margit, Marve og Marius. Turboprinsessa er kallenavnet på damen, hun vet hva hun vil og er så absolutt oppegående. Gutta er mere jevne, men også de ser ut til å kreve sin mann eller dame. Det liker vi! :)
Senest i går val alle valpene med på skogstur i mørket. Dette takler de fint, og med et snev av flokkdrift greier vi også å holde kontroll på de. e er selvfølgelig revaksinert, fått ny ormekur etc.. Daglig hilser de også på de andre voksne hundene vi har her, men vi tør ikke la de alle sammen være alene ute enda uten oppsyn.
Desember er kanskje for mange en måned det er vanskelig å ta til sen en valp på. Vi håper likevel det dukker opp nye familier til de nå på nyåret, valpene trenger det å få komme til andre hjem og delta på en hel families hverdag.
Vi har også faktisk vurdert å sette ut en valp eller to på fòr denne gangen, så ta kontakt om det skulle passe akkurat din familie. :)


Med ønsker om en god jul videre, og et strålende godt nyttår fra oss på Weilerotts!