Mor: Weilerotts Gunda 18213/05

Far: Jack From Hause Hertog LOSH1081864

4. April - VALPENE FØDES

Vi kan med glede meddele at valpene fra kull N nå er født! De kom til verden om ettermiddagen 4.04.2012. 

Mor Gunda (Daisy) begynte såvidt å vise oss tegn til kommende fødsel tirsdagskveld, og onsdag ettermiddag var hun igang med pressriene. Riene varte en stund og pressingen likeså, men når åpningen var klar kom de som perler på en snor. De 5 første var ute i løpet av knappe 40 minutter, mens de to siste lot vente på seg noe lengre. Vi kan uten tvil beskrive fødselen som totalt udramatisk, og Daisy tok det hele med den roen man kan forvente at man skal ha under en fødsel. 

Vi kunne med stolthet kontantere at de var friske og raske alle sammen, selv om sistemann ut kom med allerede avkappet navlestreng og helt uten fosterpose. 

Fordelingen er som følger: 4 tisper, og 3 hannhunder :)

Her er de 5 første født, og vi venter i spenning på hvor mange som kan være igjen..

Valpene 2 døgn gamle!

Matlysten til alle har vært på topp fra første stund, selv om melkeproduksjonen til Daisy ikke er helt optimal enda. Valpene lager en del lyder, noe som kan tyde på at de gjerne ville hatt noe mere melk, men nå har også Daisy fått igjen matlysten og vi forventer full melkeproduksjon fra i kveld. To av de minste valpene har likevel fått en liten "booster" av hjemmelaget morsmelkerstatning av oss i dag, slik at de skal ha nok av krefter og energi til å kampe om matfatet med de største søskenene. 
En slik blanding lages av H-melk, matfløte, eggeplommer og SanaSol for barn. Smaker kjempegodt, og innehar alt den trenger som morsmelken også gir de. 

De andre dyrene i huset er nå fullt var over de nyankomne, og tispene spesielt vet ikke å gjøre av seg når de skal lukte på hendene og klærne våre. 
Marius og Fido tar det hele med ro, og likeså Weilerotts Gunnar (Marco), som vi nå skal ha hos oss noen uker mens eieren er med iinnspillingen til et tv-program. 


Valpene 4 døgn gamle

I valpekkssen er det meste som normalt. 
De to minste valpene er fortsatt små, men tispa legger iallefall smått om senn på seg. Hun vil fremdeles få en liten skvett tilleggsfòr, hun trenger krefter for å bane seg vei forbi de andre valpene som er noen hundre gram større, men ser ut til å kunne greie seg fint på egenhånd etterhvert. Hannvalpen som trenger ekstra omsorg er det desverre mere usikkert med. Han tilleggsfores ca. annenhver time nå, men han har ikke samme "livsgnisten" som søstera si, og vi går usikre dager i møte. Vi jobber så godt og langt vi kan med han, men fra naturens side er det ikke alltid at alle har livets rett. Det kan være en grunn også til dette, uten at verken vi eller veterinær kan svare mere utfyllende om det. I skrivende stund er han plassert i sports-bhen til Hilde, og får kroppsvarme og bevegelser lik de han ville fått i valpekassa. Det er viktig for han å holde varmen og være i bevegelse, samt at kroppen får mulighet til å ta til seg næringen vi gir ham. Vi legger han til Daisy innimellom matingene, men han viser få tegn til å ville amme selv akkurat i dag. 
Dette kan slå begge veier, i morgen kan han være helt frisk og rask, eller så blir han bare svakere og svakere. Om så er tilfelle, vil vi etterhvert måtte la han slippe, kanskje er det en mening med det hele. De er riktignok små, men uansett trist å oppleve at noe du jobber for, ender mislykket. Vi krysser fingrene, og håper på det beste!

Skal i løpet av kvelden få lagt ut navn på de håpefulle, vekt og nye bilder! Stamtavlen er under utarbeidelse på de, og dette vil også legges her på hjemmesiden fortløpende. 

Ha en fortsatt god påske! :)

Valpene 13 dager gamle!

På tide med en etterlengtet oppdatering!

Som siste oppdatering kanskje legger føringer for, mistet vi desverre den ene hannvalpen. Han hadde nok ikke livsgnisten som skulle til selv med litt hjelp, og da kan en ikke la annet enn naturen styre. Han sovnet stille og rolig inn i armene til Hilde, etter faktisk å ha fått i seg et lite måltid. Den lille kroppen var likevel ikke sterk nok, og måtte gi slipp..

De gode nyhetene er at søstra som var akkurat like liten og noe pjusk, ser fremdeles frisk og fin ut. Hun er mindre enn de andre og litt senere utviklet, men vi har nå god tro på at dette jevner seg ut med tiden som kommer. 

Valpene vil i dag få første kloklipp, og er nå avfotografert en og en for første gang. Det er umulig å få "flotte" bilder av de søte små, men her kommer de da allikevel. 
Vi greier ikke å bli enige om stamtavlenavnene på de riktig enda, men det kommer i neste omgang. Vi har flere flotte og morsomme navn på lager. 

De største av valpene begynte såvidt å åpne øynene i går, så innen et par dager nå raser de nok rundt i kassa med tydelige mål for øyet, dog med noe ustødig gange :)

Hannvalp 1
440g-870g

Tispevalp 1
365g-530g

Tispevalp 2
280g-330g

Hannvalp 2
410g-860g

Tispevalp 3
420g-910g

Tispevalp 4
335g-660g

Valpene 8 uker gamle

Tiden flyr, og vi har sluttet å telle dager, men uker. Valpene er allerede rukket å bli hele 8 uker gamle, og er nå leveringsklare. 3 av valpene reiser til sine nye respektive hjem til helgen, mens den siste hannen reiser uken etter. 

Det blir alltid så tomt i huset når de små reiser, samtidig har vi mye å gjøre de kommende to månedene, til det på nytt blir en liten tass i huset. Denne gangen en eller ei på to ben :) 

Ukene har som dere vet gått fort, og mye er skjed her i heimen. Kurt og Shira har vært på leteaksjon i Innerdals-fjella. Kurt har godkjent klasse B ruin med KariKari, og bestått mørkesøket til ettersøkingsdelen. 

Uke 21 tok vi med oss alle valpene og de to rottistispene våre og reiste på Ruin-kurs i Førde. Kurt skulle være instruktør, og Hilde har trent litt hund etter hva formen tilsa. Kurt gjorde også den store bragden, og godkjente Shira i klasse A, ruin! Vi er kjempestolte :) 

Valpene fikk denne "uken" masser av sosialisering! Bilkjøring er de nå tilvent og de har badet i sjøen (dog noe skeptisk til bølgene enda). På kurset var det også to labradorvalper og en border collie valp, hvor de alle sammen lekte i en stor innhegning hele langhelgen. Valpene har gått fra fang til fang, og føler seg nå meget trtygge i de fleste nye situasjoner. Vi opplevde til og med at de sprang etter to gutter på sykkel, og de var langt avgårde, vekk fra oss, før de tilslutt ikke greide holde følge lengre og returnerte til oss. De har vært så godt som stuerene i bur og innhegning, og kun gjort fra seg når de har sprunget fritt på gress. Dette lover godt for tilvenningen de nå skal få i sine nye hjem :) 

I går var vi med veterinæren med de, og de alle sammen er erklært helt friske og fine. Bittet på samtlige var helt perfekt, og testiklene er på plass i pungen hos hannhundene. Vi har kjørt en valpetest av de, og ormekur nr. 2 skal de få i dag. Kloklipp utføres selvsagt jevnlig, og de er forhåndsregistrert i NKK. 

Slik vi ser det, skal alt ligge tilrette for levering til helgen, og vi ønsker samtlige valpekjøpere lykke til med det lille vidunderet. Vi ønsker tett kontakt med dere, slik at også vi får ta del i det videre livet til nurkene våre. 


Nora, Nils, Nelly og Narve hilser! 


Første skogstur på campingplassen på Stranda. Broen gikk over en raslende bekk men valpene tok det hele med knusende ro

KariKari og 3 av valpene

Når "stemor" oppdrar, er det best å legge seg flat med en gang

Avkjøling for store og små, langs norges verste veg. Innvik-Utvik på veg til Førde.

Valpebarnehagen utenfor et industriområde

Liten?
Jeg?
Langt ifra
Jeg er akkurat stor nok
Fyller meg selv helt
på langs og på tvers
fra øverst til nederst
Er du større enn deg selv
kanskje?


Små poter setter også spor <3

10.juni. Alle valpene har reist..

Ja, da er nok en epoke med søte små i huset over. Alle valpene har nå reist til sine nye hjem, og de er godt spredt over hele landet. Nora reiste først, og hun bor nå i Tr.Heim. Der skal hun trenes sammen med fører Kenneth i NRH og samboer Trine, og vi gleder oss kjempemasse til å følge henne videre fremover! Nelly tok turen til sunnmøres alpelandskap, og skal være familiehund der sammen med Michelle og Øystein. Hun er allerede storesøster til en liten baby, og vi håper at også kontakten med Nelly blir stor fremover. Ikke mange timene unna, heldigvis. Narve og Nils derimot, har reist langt. Narve har fått palasset sitt hos Merete i Stavanger, og vil nok leve som "prinsen på erten" der. Makan til hundeseng han bor i er det lenge siden vi har sett, hehe :) Nils reiste fra oss sent i går kveld, og tok fart på de mange milene til Harstad i nord. Der bor Cecilie og Tomas med to barn, og 4 andre hunder. De har hundeerfaring, og selv drevet så smått med oppdrett av en mindre rase. De vil få utfordringer og må omstille hundeholdet noe pga. valget av ny rase, men vi har kjempestor tro på at dette skal gå veien! 

Vi ønske dere alle sammen lykke til videre med smådjevlene våre, og lov oss å ta godt vare på de og være klare flokkledere i alle år som kommer. Da får både hundene, og dere det best mulig :)