Valpefødsel 26. desember

Da kom valpene! På 5mnd`s dagen til vår lille Nathalie baby, våknet vi til valpelukt og små søte valpelyder fra vaskerommet. Mor Zulu hadde allerede ordnet opp med 4 av de små, og de siste kom også som perler på en snor. Det ligger nå 7 herlige små nurk i valpekassen sin. Vi har også fått 3 dødfødte valper. Årsaken kan være så mangt, men to av de kom med sprukket fosterpose, og en kom med bakbeina først. Er det mange som skal ut samtidig, kan det bli trangt om plassen og surstoffmangel er som regel grunnen til at de ikke berger. En kjapp oppdatering fra kjelleren akkurat nå sier også at hun presser litt igjen, så vi får vente og se om det kommer flere valper, eller om det bare er noe etterbyrde som skal ut. 

 

Oppdateringer følger!

3 dager gamle

Tiden flyyyr! -som alltid.. :) 

Men ja, nå er valpene blitt hele 3 dager gamle, og de mest kritiske døgnene er over. Vi fikk forresten en hanne til, og har nå 8 flotte valper i kassen. 4 av hvert kjønn, så fordelingen er super! Kullet er ganske jevnt med unntak av to som var noe mindre enn de andre. Den miste tispa har kjempet seg oppover på egenhånd, mens lille gutten fikk litt starthjelp. Han har fått 4-5 måltider med "hjemmelaget morsmelk" samtidig som han suger selv også fra mamman. Nå stiger vekten på de begge jevnt og trutt, og om ikke noe drastisk skulle skje, overlater vi resten til naturens gang. 

Denne ble kull nummer 15 fra oss på Weilerotts, og vi er da kommet til bokstaven O i alfabetet. Tradisjonen tro fortsetter vi å kalle de litt spesielle navn, det kjennetegner kennelen vår og det er lett å huske fra hvilket kull og hvem foreldredyra er. Navnene er nesten klare, og vi skal komme tilbake til det. Dette er selvfølgelig bare stamtavlenavn, og nye eiere kan endre dette i det daglige om de ønsker. Vi synes jo det er morro om noen kan få beholde våre forslag også da :) 

Kurt har sovet hos valpene nå disse 3 nettene, og vi vil nok gjøre det et par døgn til. Dette for å evt. kunne se endringer i matinntak på valpene før det skulle være forsent, samt veilede tispa litt om hun skulle være uforsiktig når hun legger seg til. Det kan skje i store kull at hun rett og slett ligger på de, og ikke alle valper kommer seg unna på egenhånd. 

Ellers er mammaen superflink med de, og hun har så vidt tid til å gå ut for å lufte seg og spise. Maten vil hun helst ha servert i bingen mens hun ammer de små, vann likeså. Lufteturene ønsker hun kjappest og kortest mulig, gjør fra seg i en fei og sette snuten hjemover. Hun har det faktisk så travelt med å komme seg inn igjen til de, at hun verken enser kattene eller andre mennesker, og vi rekker såvidt å gjøre rent hos de små. Flink mamma!

  • Mens en tar "middagshvil", spiser en annen :)

  • Trøtt matmor som hjelper til litt i bingen..

  • Lang, lang rekke!

Tipper at Zulu syns det er greit å være kvitt den magen her!

Valpene er 6 uker

Med en liten baby i hus, og alle andre prosjekter man har på gang samt valpene, må mab bare innse at tiden ikke strekker til. Oppdatering av hjemmesiden har ikke blitt prioritert, desverre, men vi er heldigvis å nå på tlf om det skulle være spørsmål :) 

For de som ikke er oppdatert mistet vi noen valper undervegs, men 5 fine og friske står igjen som vinnerne denne gangen. Obama, Ottar, Odd Arild, Oddlaug og Oddfrid spiser, sover, skiter, spiser, sover, skiter samt leker seg litt innimellom. Oppdragelsen er i full gang, og en tispemor er ikke nådig når det trengs. Valpene har nå flyttet ut av vaskerommet vårt, og fått mange kvadratmeter å boltre seg på de siste ukene. Når ikke kulden er på sitt værste, er de ute i frisk luft sammen med mor, og hilser også på kattene og de andre voksne hundene vi har. Nå skal de etterhvert på biltur, skogstur etc. Vi behandler de flere ganger daglig, og utsetter de for stimuli i form av temperaturforskjeller under potene, ulike underlag, sjekk av tenner, klipping av klør, ormekur osv. Besøkende som har lyst å hilse på de søte små, hjelper oss også godt med sosialiseringen. 

 

Denne gangen har vi ikke annonsert valpene før nå, vi har nemlig solgt 3-4 av de på godt rykte. To av de skal til tidligere valpekjøpere av oss, som nå akkurat har misten hver sin fra D-kullet. Det ser også ut til at en hund skal langt nordover, mens en annen reiser sørover i landet. De to "kjenningene" våre blir heldigvis ikke langt unna og vi håper vi får fulgt opp de tett. 

 

Tiden er altså kommet for å bestemme seg, om du/dere skulle være interessert i valp fra dette kullet. Vi ser ut til å ha igjen 1 tispe, kanskje også 1 hannhund. Dette avklares i kveld. 

 

Vi høres!